„Școala din pridvorul Bisericii” – proiect catehetic derulat în Parohia Gârbovi 1 pe timpul vacanței de vară

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în parohia Gârbovi I se desfășoară în perioada vacanței de vară un proiect catehetic Școala din pridvorul Bisericii dedicat copiilor din comunitate. Aceste întâlniri au loc în fiecare zi de Marți începând cu ora 17:00.

Marți, 20 iunie 2017, copiii s-au adunat pentru întâia oară în Sfântul Locaș și au ascultat cu interes cateheza cu tema „Biserica locaș de închinare“, susținută de preoții parohiei.

Marți, 27 iunie 2017, sub îndrumarea doamnelor preotese Berbec Victorița și Augustin Cristiana, copiii au completat fișe, au desenat, au confecționat îngerași din hârtie.

Marți, 04 iulie 2017, copiii s-au reîntâlnit în Biserică. Activitățile catehetice și practice au fost continuate de formarea unei Cruci a copilăriei. Scopul acestui moment a fost acela de a aduce o stare de comuniune în rândul celor mici prin împărtășirea și exemplificarea unei fapte bune ce se dorește a fi împlinită până la următoarea întâlnire.

Fiecare întâlnire se încheie cu vizionarea un film religios, după care cei prezenți servesc dulciuri și suc.

În cadrul întâlnirilor cei mari care vin in ajutorul celor mici, căci veteranii grupului de cateheză „Sf Cuvioasă Parascheva“, ajunși astăzi la vârsta adolescenței, constituie un sprijin important în derularea activităților practice ce au întregit cadrul prietenesc și duhovnicesc.

A consemnat doamna preoteasă Victorița BERBEC
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...