Pelerini din Parohia Gârbovi 1 la moaștele Sfintei Cuvioase Paraschiva de la Iași

Cu binecuvantarea Preasfintitului Părinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, luni, 16 octombrie 2017, un grup de credincioși ai Parohiei Garbovi 1 a participat la un nou drum al induhovnicirii. Înainte de răsăritul soarelui pelerinii însoțiti de preoții slujitori au plecat către întâiul obiectiv al deplasării, Mănăstirea Varatec. Următorul popas a fost făcut la Manastirea Agapia. Vizitarea Mănăstirii Neamț, cu frumoasa și impresionanta sa istorie, a constituit un important reper al primei zile de pelerinaj. În a doua zi de pelerinaj credincioșii s-au bucurat de vizitarea următoarelor obiective: Manastirea Vlădiceni, Catedrala Mitropolitană din Iași, Biserica Sfinții Trei Ierarhi, Mănăstirea Cetățuia și Mănăstirea Dobrovăț. Copleșitorul moment al întâlnirii cu Ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva, a constituit apogeul de rugăciune și de împlinire duhovniceasca pentru pelerinii ialomițeni.

Pentru al cincilea an consecutiv Parohia “Adormirea Maicii Domnului” Garbovi 1 organizează acest pelerinaj la Iași, văzut pe de o parte ca semn al rugăciunii de cerere pentru sporul duhovnicesc al întregii comunități Parohiale și pe de altă parte ca semn al recunoștinței pentru mila și ajutorul venit asupra acesteia în chip minunat, de care cu toții ne-am bucurat an de an.

„Obositi de truda găndurilor lumești ne-am deșteptat acum noi, ticăloșii, lăcrimând, ca nu avem încotro întinde nădejdile după faptele noastre spre a ne liniști, nefăcând nici un lucru vrednic de mântuire și temându-ne de tăiere ca smochinul neroditor, cădem înaintea ta plângănd, Sfanta Parascheva, și strigăm : miluiește-ne, ca dimpreuna cu tine să cantam lui Dumnezeu cântarea de mântuire: Aliluia !“

A consemnat Preot Paroh Berbec Aurel, Protopop de Urziceni
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...