Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit lumânărarul de la Parohia Gârbovi I

Luni, 21 mai 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfinții Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Gârbovi I, Protopopiatul Urziceni, pentru a sfinții noul lumânărar.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Banu Ciprian Loredan, iar diaconul Gheorghe Marius Alexandru a primit hirotonia întru preot pe seama Parohiei Pelinu, Protopopiatul Urziceni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, despre rolul covârșitor pe care l-a avut prin Edictul de la Milan, anul 313, acordând libertate Bisericii Creștine.

Preasfinția Sa a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului Nelu Badea pentru implicarea jertfelnică în restaurarea acestei frumoase biserici și în construirea noului lumânărar.

Chiriarhul locului a felicitat Grupul de Cateheză al Parohiei Gârbovi I pentru frumoasele cântări care au adus bucurie duhovnicească comunității parohiale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori au mers în procesiune lângă sfânta biserică, unde a săvârșit slujba de sfințire a lumânărarului celui nou. Preasfinția Sa și domnul Nelu Badea au aprins și primele lumânări pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru darul acestei Sfinte Liturghii și pentru frumusețea arhitecturală a lumânărarului sfințit.

Toți credincioșii prezenți au fost binecuvântați de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...