Trei zile de rugăciune binecuvântată. Hramul Parohiei Gârbovi 1

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 12-15 august 2018 enoriașii Parohiei Gârbovi I, Protopopiatul Urziceni, dar și credincioși din parohiile din împrejurimi, au avut ocazia de a se ruga în biserica parohială cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Mulțime de credincioși au participat la slujbele religioase pe care preoții parohiei noastre, împreună cu alți frați preoți din alte parohii le-au săvârșit în aceste zile binecuvântate de Dumnezeu.

Evenimentele din această perioadă au avut loc datorită hramului de vară al bisericii, „Adormirea Maicii Domnului”, dar și a dragostei pe care dreptslăvitorii creștini o arată către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Pentru a spori rugăciunea credincioșilor comunității noastre, cu prilejul acestui Mare Praznic închinat Maicii Domnului, au fost aduse spre închinare două racle cu Sfinte Odoare. Prima dintre racle, ce adăpostește părticele din Sfintele Moaște ale mai multor Sfinți (Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Mare Mucenic Mina, Sfântul Ciprian, Sfântul Stelian, Sfântul Ierarh Nectarie, Sfântul Fanurie, Sfântul Mercurie) a fost adusă de la Mănăstirea Radu-Negru din Protopopiatul Călărași. A doua raclă, aflată în patrimoniul Mănăstirii Chiroiu din Protopopiatul Urziceni, conține Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași,.

Sfintele Racle au fost întâmpinate la intrarea în Comuna Gârbovi, dinspre Urziceni, de către delegatul Chiriarhului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, de către Preacucernicul Părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni, de mulțime de preoți și credincioși, atât din comună cât și din alte localități. După rostirea ecteniei de mulțumire, Sfintele Odoare împreună cu Sfinte Icoane au fost purtate în procesiune până la biserica parohială unde în sunetul clopotelor au fost așezate într-un baldachin frumos amenajat în curtea bisericii. Preacuviosul Părinte Rafail, împreună cu Părintele Protopop și cu ceilalți preoți au oficiat slujba de Te-Deum prin care au adus slavă și mulțumire Preabunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra noastră.

La finalul slujbei Preacuviosul Părinte a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a explicat importanța evenimentului la care toată comunitatea parohială trebuie să participe.

În zilele ce au urmat au fost săvârșite mai multe slujbe (Vecernia, Miezonoptica, Paraclisul Maicii Domnului, Utrenia, Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu, Acatistele Sfinților ale căror Sfinte Moaște au fost aduse spre închinare) prin care preoții dimpreună cu credincioșii au înălțat rugăciuni către Dumnezeu, către Preacinstită Maica Sa, dar și către Sfinții care în aceste zile au poposit în biserica noastră.

În ziua de marți, începând cu orele 17:00, a fost oficiată slujba Vecerniei hramului unită cu Litia la finalul căreia a fost cântat Prohodul Adormirii Maicii Domnului, de către un impresionant sobor de preoți aparținând Cercului Pastoral, dar și din alte parohii ale Protopopiatului Urziceni. La finalul slujbei a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu Sfântul Epitaf al Adormirii Maicii Domnului, dar și cu Sfintele Racle. Preacucernicul Părinte Ovidiu Dincă a evidențiat importanța Praznicului Adormirii Maicii Domnului amintind de purtarea de grijă pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu o arată către lume, dar mai ales către comunitatea parohială care se află sub ocrotirea Sa.

Tot la acest moment aniversar și cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918, domnul ambasador George Călin, președinte de onoare al Societății Culturale Apollon a acordat o medalie aniversară Preacucernicului Părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni.

În ziua de 15 august 2018, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, a fost săvârșită slujba Utreniei, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la finalul căreia s-au împărtășit cu Sfintele Taine copii și credincioși care au primit dezlegare de la duhovnic. Toți cei care au participat la Sf. Liturghie au avut bucuria de a fi în comuniune la agapa frățească organizată cu ocazia acestui eveniment.

După săvârșirea Acatistului Adormirii Maicii Domnului, în prezența credincioșilor și în sunetul clopotelor, Sfintele Odoare s-au întors în Mănăstirile de care aparțin.

Mulțumim Preabunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra parohiei noastre.

A consemnat Ivăneț Răzvan Adrian, secretar II al Protopopiatului Urziceni


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...