Bucurie duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Gîrbovi I

În perioada 15-16 octombrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un grup de enoriași ai parohiei cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Gîrbovi I, din Protopopiatul Urziceni, împreună cu preoții acestei parohii, Pr. Paroh Berbec Aurel, Protopop al Protopopiatului Urziceni și Pr. Coslujitor Augustin Costel, au avut bucuria duhovnicească de a merge în pelerinaj la mai multe mănăstiri din Moldova. Pe parcursul pelerinajului credincioșii s-au rugat în Mănăstirile Humor, Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna, unde au înnoptat, iar a doua zi au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. 

Din Lavra Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, grupul credincioșilor a pornit în ziua de 16 octombrie 2018, spre Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a cinsti cum se cuvine pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, pomenită pe data de 14 octombrie. Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, dar și a noastră, a devenit tradiție, deoarece în fiecare an credincioșii parohiei noastre așteaptă cu nerăbdare momentul trecerii pe la racla cu Sfintele Moaște, pentru a le săruta, pentru a rosti lângă racla Sfintei o rugăciune și pentru a-i mulțumi Sfintei Parascheva pentru ajutorul și ocrotirea sa.

 După acest moment de încărcare duhovnicească, credincioșii au parcurs drumul spre casă mulțumind lui Dumnezeu și Sfinților pentru bucuria acestui pelerinaj.

A consemnat Răzvan-Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...