Slujbă arhierească la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Gârbovi

      Anul acesta, în ziua de 23 mai 2021, Duminica a patra după Paști sau Duminica Vindecări slăbănogului de la Vitezda, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului” din Gârbovi.

      Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri  Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop și paroh Aurel Berbec, preoți și diaconi. 

      Răspunsurile liturgice au fost date de un cor format din elevi și absolvenți ai  Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

      Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

      La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre vindecarea slăbănogului de la Vitezda, chipul omului fără Dumnezeu, despre darul Mântuirii pe care îl primim de la Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos. Mântuirea omului se realizează doar prin împreuna lucrare a noastră cu harul Sfântului Duh.

      Cuvântul de învățătură rostit astăzi va putea fi urmărit în format video și zilele următoare pe site-ul oficial al Eparhiei – www.sf-esc.ro. 

0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...